Spalkjes en nachtbeugels.

Wanneer u een recht gebit heeft, dan wilt u dat dit zo blijft. 

Neem direct contact op.

  Behoud uw glimlach!

  Of u nu een beugel heeft gehad, zoals onze onzichtbare Clear Correct beugel, of u uw rechte tanden wilt behouden zonder dat u ooit een beugel hebt gehad, het is essentieel om de resultaten te behouden.

  Dit kan door een spalkje achter uw tanden te plaatsen of door een nachtbeugel te dragen. Beide methoden zorgen ervoor dat uw tanden recht blijven staan, zodat u levenslang kunt genieten van uw mooie gebit. 

  Spalkje

  Werkwijze

  Op het moment dat u een spalk of nachtbeugel aangemeten krijgt door ons, gaan wij als volgt te werk:

  1. Eerste afspraak:
   1. Uw oude spalk, indien u die heeft, wordt verwijderd.
   2. Er wordt een 3D scan gemaakt van uw gebit met onze 3Shape Trios 4 intra-orale scanner. U hoeft dus niet te happen!
  2. Tweede afspraak, deze vindt twee weken later plaats:
   1. Spalk:
    1. Uw nieuwe spalk wordt gepast
    2. De spalk wordt vastgezet met composiet achter uw voortanden. Dit gebeurt van hoektand tot hoektand.
   2. Nachtbeugel:
    1. Uw nachtbeugel wordt gepast
    2. U oefent met in en uit doen en u krijgt advies over het dragen, schoonhouden en bewaren ervan

   

  Materialen

  Wij hebben ervoor gekozen om geheel metaalvrij te werken. Wij vinden het belangrijk dat de materialen die wij gebruiken uw gezondheid niet, of zo weinig mogelijk verstoren. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van metalen spalkdraden of nachtbeugels met metalen onderdelen kan er eeen verstoring in uw mondflora plaatsvinden, daarnaast kunnen metalen ook zorgen voor allergieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nikkelallergie. Wanneer u last hebt van overgevoeligheid of allergie voor een metaal, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

  Vergelijking tussen Nachtbeugel en PEEK Spalkje

  Nachtbeugel

  Een nachtbeugel is een uitneembaar doorzichtig bitje gemaakt van kunststof dat u tijdens het slapen draagt. Het houdt uw tanden recht. Voordelen van een nachtbeugel zijn:

  • Flexibiliteit: U kunt de beugel uitnemen wanneer nodig en het is daarmee niet zichtbaar.
  • Onderhoud: Eenvoudig schoon te maken.
  • Ruimte: Het neemt geen ruimte op achter uw voortanden zoals een spalk.

  Echter, de effectiviteit hangt af van consistent gebruik. Als u vergeet de beugel te dragen, kunnen uw tanden verschuiven.

  PEEK Spalkje

  PEEK (polyetheretherketon) is een hoogwaardig bio-combatibel materiaal. Een PEEK spalkje is een vaste, onzichtbare draad die achter uw tanden wordt geplaatst om ze op hun plaats te houden. Voordelen van een PEEK spalkje zijn:

  • Permanent: Altijd in positie, waardoor het zeer effectief is.
  • Onzichtbaar: Geplaatst achter de tanden en tandkleuring, dus niet zichtbaar.
  • Duurzaam: Gaat lang mee zonder veel onderhoud en is vrij van metalen

  Hoewel een spalk enige gewenning vraagt, biedt het een zorgeloze oplossing om uw tanden recht te houden zonder dat u eraan hoeft te denken.

  Conclusie

  De keuze tussen een nachtbeugel en een PEEK spalkje hangt af van uw voorkeur voor flexibiliteit versus permanente stabiliteit. Beide methoden zijn effectief, maar een PEEK spalkje biedt een meer langdurige oplossing zonder dagelijkse discipline. Overleg met uw tandarts om te bepalen welke optie het beste bij u past.

  Neem direct contact op.

   Spalkje

   Spalkje weer vastzetten

   Soms komt het voor dat een spalkje loskomt. In dit geval is het verstandig om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan beoordelen of we het spalkje weer terug kunnen plaatsen, zodat uw tanden niet gaan verschuiven.

   Soms is het niet mogelijk om het spalkje terug te plaatsen, metalen spalkjes kunnen namelijk verbuigen en kunnen dan niet meer opnieuw vastgezet worden.

   Vanzelfsprekend kunt u ook altijd contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft of uw spalkje helemaal goed zit of wanneer u vragen heeft over het schoonhouden van het spalkje.

   Spalkje

   Jesper

   Ik kom al 5 jaar bij Dijkstra & De Wet. Lesha is altijd erg vriendelijk en weet mij altijd goed op mijn gemak te stellen. Erg bij met hun kunde! De huiselijke sfeer vind ik erg prettig.

   Mascha

   Ik ben altijd erg bang geweest voor de tandarts. Na jaren geen controle te hebben gedaan ben ik binnengekomen met een gebit waarvan ik dacht dat dit niet meer te redden was. Dijkstra & De Wet hebben mijn eigen gebit weten te behouden en weer gezond en pijnloos gemaakt.

   Angst voor de tandarts?

   Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.