Periodieke controle

Met periodieke controles laat u regelmatig uw gebit controleren. Hierdoor blijft uw gebit in goede gezondheid en voorkomt u klachten en hoge kosten.

Neem direct contact op.

  Regelmatige controles van uw gebit

  Uw tanden en kiezen blijven in goede gezondheid wanneer u tweemaal per dag poetst, goed flost en regelmatig langs uw tandarts gaat voor controle.

  Tijdens de controle kunnen we zien of er extra aandachtsgebieden zijn. Is er misschien sprake van de vorming van tandplaque waardoor u extra risico loopt op beschadigingen? Of zijn er misschien plaatsen waarop het tandvlees geïrriteerd is?

  Wanneer we deze zaken tijdens een controle in een vroeg stadium waarnemen, dan kunnen we ervoor zorgen dat we tijdig ingrijpen. Hierdoor kunnen we grotere problemen zoals cariës (gaatjes) en ontstoken tandvlees voorkomen. We maken bijvoorbeeld een 3D-scan met de nieuwste technologie, zodat we uw gebit tot in detail kunnen onderzoeken.

  Periodieke controle

  Neem direct contact op.

   Hoe zien de periodieke controles er bij ons uit?

   Bij periodieke controles inspecteren wij de staat van uw tanden en kiezen, samen met andere aanwezige structuren in uw mond. Dit doen wij met behulp van spiegeltjes, zodat wij het gebit van alle kanten kunnen bekijken. Wanneer dit nodig is, maken wij ook foto’s om nog beter de staat van bepaalde elementen te kunnen controleren.

   Een controle is geheel pijnvrij, omdat wij niet hoeven te boren of te slijpen. Bij een controle gaat het alleen om het goed onderzoeken van de staat van het gebit. Wanneer er geen zaken naar voren komen, is een controle ook heel snel voorbij.

   Wanneer wij aandachtspunten zien, dan bespreken we met u de beste oplossing hiervoor. Soms betekent dit dat u extra aandacht aan bijvoorbeeld het flossen moet besteden, maar dit kan ook betekenen dat we een afspraak inplannen voor het vullen van een gaatje of een behandeling bij de mondhygiënist.

   Door regelmatige controles merken we eventuele aandachtspunten in een vroeg stadium op, zodat we deze tijdig kunnen oplossen. Hiermee voorkomt u niet alleen veel klachten, het betekent ook nog eens dat u minder kosten hoeft te maken. Regelmatig op controle komen is dus heel verstandig!

   Jesper

   Ik kom al 5 jaar bij Dijkstra & De Wet. Lesha is altijd erg vriendelijk en weet mij altijd goed op mijn gemak te stellen. Erg bij met hun kunde! De huiselijke sfeer vind ik erg prettig.

   Mascha

   Ik ben altijd erg bang geweest voor de tandarts. Na jaren geen controle te hebben gedaan ben ik binnengekomen met een gebit waarvan ik dacht dat dit niet meer te redden was. Dijkstra & De Wet hebben mijn eigen gebit weten te behouden en weer gezond en pijnloos gemaakt.

   Angst voor de tandarts?

   Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.