Kunt u een beugel nemen op latere leeftijd?

Ook mogelijk voor volwassenen

Iedereen wil wel een mooi gebit en sommige mensen hebben van nature tanden die al netjes staan. Maar dit geldt niet voor iedereen. Er zijn dan ook veel volwassenen die niet tevreden zijn over hun gebit. Doordat er tanden scheef of ongelijkmatig staan.

Maar het idee om met zo’n plaatjesbeugel rond te moeten lopen, schrikt veel mensen af. Ook vragen sommigen zich af of de tanden op latere leeftijd nog wel netjes gezet kunnen worden.

Gelukkig is dit voor volwassenen ook mogelijk! Er zijn zelfs technieken zoals een onzichtbare beugel die ervoor zorgen dat niet te zien is dat u een beugel draagt. Wij helpen u dan ook graag op volwassen leeftijd aan een prachtig gebit.

Beugels-volwassenen

Waarom kiezen mensen op latere leeftijd voor een beugel

Een deel van de volwassenen heeft als kind geen beugel gehad en wil nu eindelijk een mooi recht en symmetrisch gebit. De beste plek om dit te doen is natuurlijk een tandarts. Want een tandarts is er niet alleen voor een gezond gebit, maar ook voor een fraai gebit.

Uw tanden maken immers voor een belangrijk deel uit hoe u eruit ziet. De wetenschap dat u een mooi gebit heeft, kan dan ook voor extra zelfvertrouwen en een goed gevoel zorgen.

Er zijn veel verschillende redenen om op latere leeftijd voor een beugel te kiezen. Het kan zo zijn dat er onvolkomenheden in uw gebit zijn, die u eerst niet stoorden. Of misschien zijn ze met de tijd erger geworden of heeft u nooit geweten dat er ook na de kindertijd nog iets tegen te doen is.

Wat de reden ook is, het is nooit te laat om iets aan uw gebit te laten doen want er zijn heel veel mogelijkheden. In de meeste gevallen zelfs met een doorzichtige beugel die voor anderen niet te zien is.

We kunnen u helpen bij het rechtzetten van een tand die een afwijkende stand heeft. Maar we kunnen u ook helpen wanneer er tanden over elkaar staan of wanneer de tanden niet mooi op elkaar aansluiten.

-Dijkstra & de Wet-

 

Gebitscorrecties met een onzichtbare beugel

Wij werken in onze praktijk met meerdere merken onzichtbare beugels. Hierdoor hebben we veel mogelijkheden. We kunnen u helpen bij het rechtzetten van een tand die een afwijkende stand heeft. Maar we kunnen u ook helpen wanneer er tanden over elkaar staan of wanneer de tanden niet mooi op elkaar aansluiten.

Met de onzichtbare beugels kunnen uw tanden in een ideale positie worden geplaatst, zodat u precies de regelmatige glimlacht heeft die u graag wilt.

Dit doen we door een afdruk van uw gebit te maken, zodat we precies weten hoe uw gebit staat. Op basis van de gewenste situatie maken wij vervolgens een projectie van hoe het gebit eruit gaat komen te zien en hoe lang dit gaat duren.

Hoe lang moet u als volwassene een beugel dragen

Hoe lang het gehele traject duurt hangt af van de stand van uw tanden. Bij het maken van de afdruk kunnen we u een goede inschatting geven van de duur en de kosten van het traject. U weet dus al bij de start precies wanneer u klaar bent. Dit kan variëren van enkele maanden tot ruim een jaar.

Wanneer er een afdruk van uw gebit is gemaakt, is de volgende stap het maken van clear aligners (onzichtbare beugels). Dit zijn beugels die u over uw tanden plaatst en die uw tanden in de gewenste positie duwen.

Door elke twee weken een nieuwe set aligners in te doen, schuiven uw tanden steeds iets verder op naar de gewenste positie. Op deze manier komt u stapje voor stapje dichter bij uw doel.

Beugels-volwassenen

Dijkstra & De Wet de ideale tandarts in Amsterdam voor een beugel voor volwassenen

We begrijpen heel goed dat u een recht en symmetrisch gebit wilt, wat uw leeftijd ook is. Onze onzichtbare beugels zijn dan ook bijzonder goed bruikbaar voor volwassenen. Aan het einde van het traject heeft u dan ook een recht en regelmatig gebit.

Het is helemaal mooi om dit ook nog af te maken met het bleken van uw tanden, zodat deze ook nog eens stralend wit zijn.

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden, dan staan wij voor u klaar. Onze tandartsen beantwoorden graag uw vragen. Dus neem via de mail of telefoon contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.