Endodontologie

( Wortelkanaal behandelingen )

Heeft u hevige kiespijn? Dan is de kans groot dat er een ontsteking aan de binnenkant van de kies zit. Om deze geheel te verwijderen is een wortelkanaalbehandeling nodig. U heeft dan een endodontoloog nodig. Wij helpen u graag van uw kiespijn af.

Neem direct contact op.

  Wortelkanaal behandeling

  Uw tanden en kiezen bevatten kleine kanaaltjes met daarin een levende, zachte kern. Hier lopen bijvoorbeeld zenuwen en bloedvaten. Wanneer deze ontstoken raken kunnen deze heel erg pijnlijk zijn.

  Een ontstoken wortelkanaal kan niet alleen pijnlijk zijn, maar ook nog eens heel gevaarlijk. Wanneer deze ontsteking niet wordt gestopt kan deze steeds groter worden en ervoor zorgen dat de tand of kies zelfs verwijderd moet worden.

  Gelukkig is het proces te stoppen door een wortelkanaalbehandeling. Hierbij maken wij de kanalen schoon en verwijderen wij de ontsteking. Hierna herstellen wij de schade aan de kies zodat deze weer volledig bruikbaar en pijnvrij is.

  Endodontologie

  Neem direct contact op.

   Wortelkanaalbehandeling

   Hoe kunnen wij helpen met een wortelkanaal behandeling?

   Kiespijn wordt meestal veroorzaakt door een ontstoken wortel van de kies. Afhankelijk van de diepte van de ontsteking, is een wortelkanaalbehandeling dan vaak de beste behandeling.

   Hierbij gaan wij zorgvuldig te werk zodat wij de ontsteking verwijderen maar de behandeling wel zo prettig mogelijk voor u maken. Dit betekent dat wij heel zorgvuldig verdoven en rustig de tijd nemen om u uit te leggen wat we gaan doen. Hierdoor bent u altijd in controle en komt u niet voor verrassingen te staan.

   De wortelkanaalbehandeling wordt in twee sessies gedaan. In de eerste maken we het wortelkanaal schoon en verwijderen we de ontsteking. Bij de tweede behandeling vullen we het kanaal zodat er ook geen ontsteking terug kan komen.

   Wortelkanaalbehandeling

   Jesper

   Ik kom al 5 jaar bij Dijkstra & De Wet. Lesha is altijd erg vriendelijk en weet mij altijd goed op mijn gemak te stellen. Erg bij met hun kunde! De huiselijke sfeer vind ik erg prettig.

   Mascha

   Ik ben altijd erg bang geweest voor de tandarts. Na jaren geen controle te hebben gedaan ben ik binnengekomen met een gebit waarvan ik dacht dat dit niet meer te redden was. Dijkstra & De Wet hebben mijn eigen gebit weten te behouden en weer gezond en pijnloos gemaakt.

   Angst voor de tandarts?

   Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.