Dijkstra & de Wet Tandartsen, de beste keuze voor een onzichtbare beugel in Amsterdam

Ons gebit is niet alleen functioneel. Het is ook één van meest bepalende delen van ons gezicht. Bijna iedereen wil daarom wel een brede, regelmatige en witte glimlach. Met rechte en symmetrische tanden, die prachtig naast elkaar staan.

Niet iedere volwassene heeft van nature een mooi gebit, maar lang niet iedereen wil met een zichtbare beugel rondlopen. Wij hebben hiervoor de perfecte oplossing, de onzichtbare beugel.

In dit artikel vertellen we u meer over hoe onze praktijk in Amsterdam u met een onzichtbare beugel kan helpen.

onzichtbare beugel

Wat is er allemaal mogelijk met een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel, is een beugel van kunststof (plastic) die u over uw tanden plaats. De beugel duwt uw tanden dan in de goede positie.

Met een onzichtbare beugel is het mogelijk om scheve tanden recht te zetten. Of tanden die over elkaar staan, weer naast elkaar te laten staan. Ook kunnen we tanden die gedeeltelijk zijn gedraaid weer recht zetten. Met een onzichtbare beugel is bijna net zoveel mogelijk als met een zichtbare slotjes beugel.

Dat betekent dus dat er allerlei verschillende afwijkende standen met een doorzichtige beugel kunnen worden gecorrigeerd. Dit geldt vaak ook voor tanden die in eerste instantie heel scheef lijken te staan of tanden waarvan u niet durft te denken dat deze ooit weer netjes zullen staan.

Wanneer u onze praktijk in Amsterdam bezoekt, dan kunnen wij u precies voorspellen wat er voor u met een onzichtbare beugel mogelijk is.

Met een onzichtbare beugel, zorgen we ervoor dat uw tanden weer helemaal staan zoals u dit wilt.

-Dijkstra & de Wet-

 

Past een onzichtbare beugel bij u?

Dat is een vraag die wij pas kunnen beantwoorden als we uw gebit onderzoeken.

Wanneer u onze praktijk bezoekt, dan onderzoeken we uw gebit om een inschatting van de mogelijkheden te maken. Dit is een schatting, omdat we pas zekerheid hebben wanneer we een afdruk van uw gebit maken.

Met deze afdruk kunnen we vervolgens een analyse doen die laat zien hoe uw gebit eruit zal zien na de behandeling. Op dit moment kunnen we ook inschatting maken van de kosten en van de duur van het traject.

Hierdoor weet u al van tevoren precies waar u aan toe bent.

Hoe we te werk gaan bij een onzichtbare beugel

Aan de hand de hand van uw afdruk en het uiteindelijke resultaat, maken wij verschillende doorzichtige beugels. Dit zijn plastic kapjes die precies over uw tanden passen. Wij noemen deze ook wel clear aligners. We kunnen verschillende merken gebruiken, zoals Invisalign en Dr Smile.

Iedere twee weken wisselt u van beugels. Deze zijn allemaal net iets anders van vorm, waardoor uw tanden steeds kleine stukjes verplaatst worden en vervolgens weer vastgroeien.

Wanneer u kiest voor een onzichtbare beugel voor rechte tanden, dan beginnen we door uw gebit voor te bereiden. We slijpen van sommige tanden een dun laagje af, om ruimte te maken voor het draaien of verplaatsen van de tanden. We doen dit op zo’n manier dat tanden hier niet zwakker van worden en het slijpen is ook niet zichtbaar.

Na 6 tot 24 maanden zijn uw tanden verplaatst naar hun uiteindelijke positie en zijn deze weer volledig vastgegroeid. In sommige gevallen plaatsen we nog een spalkje, om de tanden ook in de toekomst op hun plaats te houden.
Vanaf dat moment heeft u een prachtig recht gebit!

Onzichtbare beugel

De beste keuze voor een onzichtbare beugel in Amsterdam

Onze praktijk helpt u niet alleen bij een gezond en functioneel gebit. We kunnen u ook helpen wanneer u wilt werken aan een mooier gebit. Aan rechte tanden die netjes naast elkaar staan.

Met een onzichtbare beugel, zorgen we ervoor dat uw tanden weer helemaal staan zoals u dit wilt. U kunt zelfs om het helemaal af te maken, uw tanden ook nog mooi laten bleken. Zodat u een prachtige, gelijkmatige witte glimlach leeft.

Wij zijn goed bereikbaar via de telefoon of mail, wanneer u meer wilt weten over dit traject in Amsterdam.