De Airflow gebitsreiniging bij Dijkstra & De Wet tandartsen

De eerste stap naar een gezond gebit, is een schoon gebit. Het goed reinigen van uw tanden. Samen met het verzorgen van uw gebit en uw tandvlees, is de basis voor een gezond gebit.

Dit bestaat allereerst uit zelf regelmatig en goed poetsen. Hiermee voorkomt u al veel verontreiniging en schade. Maar voor een grondige reiniging, kunt u terecht bij onze praktijk. Met behulp van de Airflow Profylaxis Master kunnen wij uw gebit grondiger reinigen dan dat u dit thuis zelf kunt doen.

Hierdoor zijn uw tanden niet alleen glad en schoon. Maar voorkomt u ook schade aan uw tanden. We vertellen graag meer over de innovatieve manier van gebitsreiniging en wat wij hiermee voor u kunnen betekenen.

Airflow gebitsreiniging

Het belang van een goede gebitsreiniging

Onze tanden en kiezen hebben gedurende de dag veel te verduren. Natuurlijk slijt ons gebit een heel klein beetje door het vermalen van ons voedsel. Maar de echte schade ontstaat doordat ons gebit wordt aangetast door bacteriën.

Deze bacteriën voeden zich met suiker. Hoe meer suiker we eten. Hoe prettiger het voor bacteriën is om in onze mond te leven. De bacteriën hechten zich niet alleen aan onze tanden, maar gaan ook tussen het tandvlees en de tanden zitten. Op plekken waar u niet makkelijk kunt komen.

Wanneer er tandplaque of tandsteen ophoopt op uw tanden of onder het tandvlees, dan is dit de ideale voedingsbodem voor bacteriën.

Het is daarom heel belangrijk om het gebit goed schoon te houden. Zodat bacteriën worden verwijderd voordat zij de kans krijgen het glazuur van ons gebit te beschadigen.

We stoppen de voortgang van tandbederf door u te helpen met reinigen en beter poetsen in combinatie met het sealen van de tanden en regelmatige controles.

-Dijkstra & de Wet-

 

Wat doen wij met onze Airflow gebitsreiniging?

Met een Airflow behandeling, reinigen wij uw gebit en tandvlees met een combinatie van lucht, water en een speciaal reinigingspoeder. Dit zorgt voor een grondige reiniging van uw gebit waarbij tandplaque en bacteriën worden verwijderd.
Het oppervlakte van uw tanden wordt bovendien gladder, waardoor bacteriën minder kans hebben om aan uw tanden te hechten.

De behandeling bestaat allereerst uit een onderzoek van de mond om door middel van een inspectie in kaart te brengen wat de staat van uw gebit en mondhygiëne is. We kunnen met een kleurmiddel tandplaque of tandsteen zichtbaar maken, zodat we goed in kunnen schatten wat er voor u nodig is.

De Airflow behandeling zelf is volledig pijnloos. We hoeven niet boren, maar gebruiken een airflow van water/lucht/poeder om uw tanden schoon te maken. De tanden worden niet alleen schoon maar ook direct glad gepolijst door de straal van lucht.

Wanneer er eventueel ook tandsteen aanwezig is, kunnen we door middel van een piezon instrument ook dit tandsteen verwijderen. Het resultaat is een grondig gereinigd gebit.

De voordelen van de Airflow gebitsreiniging

De Airflow behandeling zorgt door de grondige reiniging voor zowel een gezond gebit, als voor schonere en wittere tanden.
De voordelen van een Airflow behandeling zijn dan ook groot:

  • Behoud gezond tandvlees
  • Voorkomt gaatjes en tandvleesontstekingen
  • Voorkomt gevoelig tandvlees
  • Alle tandplak wordt verwijderd, zelfs die op moeilijk bereikbare plekken
  • Brengt de natuurlijke witheid van uw tanden terug
  • Reinigt het gebit grondig maar voorzichtig
  • Geen scherpe instrumenten of schurende borstels
  • Een schoon, glad en fris gebit
  • Prettige en pijnloze behandeling

U voorkomt dus klachten en uw gebit ziet er mooier uit!

Kom voor een grondige en pijnloze gebitsreiniging naar Dijkstra & De Wet Tandartsen

Onze praktijk helpt u niet alleen wanneer u klachten aan uw gebit heeft. Wij zijn er ook om klachten juist te voorkomen en uw gebit te verfraaien. Onze Airflow gebitsreiniging is hier een goed voorbeeld van.

Met de Airflow kunnen wij uw gebit grondig maar pijnloos reinigen. Zodat bacteriën geen kans hebben en uw glimlach nog stralender is.

We vertellen u graag meer over deze innovatieve techniek. Wanneer u ons belt, dan helpen wij u graag verder. Wij staan voor u klaar!